SharePoint Online intranet voor Royal Reesink

24 maart 2016

Royal Reesink heeft Orangehill opdracht gegeven een laagdrempelig en relevant intranet te realiseren voor alle ruim 1.200 medewerkers in haar internationale en snelgroeiende organisatie.

Er is gekozen voor Microsoft SharePoint Online, onderdeel van Office 365. Orangehill werkt nauw samen met haar partner Intranet strategiebureau Bildung dat de branding van het Royal Reesink intranet realiseert.

Het nieuwe intranet ondersteunt bij de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast is het een digitale plek waar iedereen samenkomt, samenwerkt en onderling communiceert. Hiervoor worden ook de social functies van Yammer geheel geactiveerd. Het intranet heeft een verbindende functie; de medewerkers voelen zich meer onderdeel van het (respectievelijke) bedrijfsonderdeel en ook van Reesink als geheel.

Kennisdeling zal ook versnellen met het intranet. Dit heeft een uitwerking op de hele organisatie; van klantfocus tot diensteninnovatie. Het Royal Reesink Intranet vormt daarmee een digitale snelweg om de verschillende culturen van de 19 bedrijven in elkaar te smelten.

Over Royal Reesink

Royal Reesink focust op twee segmenten: Reesink Equipment en Reesink Industries.

In Reesink Equipment zijn bedrijven actief als distributeur van diverse A-merken en/of voeren sterke concepten voor de land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, material handling, grond-, weg- en waterbouw. De producten worden of via dealers of rechtstreeks geleverd aan agrariƫrs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeentes, overheden, waterschappen, bosbouwers en klanten in de logistieke branche die actief zijn in de sectoren food, non-food, industrie, overslag (havens), agri en GWW-sector.

In Reesink Industries zijn onze bedrijven actief als distributeur van (bewerkt) staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydraulische componenten/systemen. In dit segment vindt levering met name plaats aan staalbouwers, constructiewerkplaatsen, installatiebouwers, technische groothandels, offshore en scheepvaartindustrie, machinefabrikanten en de agro-industrie.

De kerneigenschappen van Royal Reesink zijn: Oplossingsgericht, kennis van producten, systemen en markten, groot innovatief vermogen. Deze eigenschappen stellen Royal Reesink enerzijds in staat feedback uit de markt te vertalen naar innovatieve oplossingen voor de leverancier/fabrikant. Anderzijds zijn ze noodzakelijk om de dealer en eindgebruikers te faciliteren waar nodig.

Royal Reesink wil met haar kennis van producten en markten een onmisbare schakel zijn in de distributieketen door enerzijds feedback uit de markt te vertalen naar innovatieve, duurzame oplossingen voor de leveranciers/fabrikanten en anderzijds dealers/afnemers bij hun activiteiten te ondersteunen.

Share This